ГЕРБ: Изборите в Галиче и Беден не са манипулирани

17:05, 28 май 18 / Политика 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Изборите се провеждат съгласно Изборния кодекс - всички членове на комисиите са разпределени с право на представителство от всички политически партии. Във всяка една комисия партиите имат свои застъпници, така че внушенията, че една или друга политическа партия може да има решаваща роля в изборния процес, са неоснователни". Това каза Цветомир Паунов във връзка с отправените по-рано днес обвинения от централата на БСП, че изборите в селата Беден и Галиче са били манипулирани, предаде БГНЕС.

Изборите в Галиче предизвикаха много голям обществен интерес и това беше предпоставка изборите да се следят отблизо. Не разбирам каква е интерпретацията за това, че на втори тур кандидатът на ГЕРБ е спечелил", каза още Паунов.

Той обясни, че по отношение на останалите внушения за манипулиране на процеса чрез дописване на хора в списъците, че извън единичните случай на 2-ма,3-ма души, длъжностни лица, няма други такива случаи. Паунов беше категоричен, че всеки един гражданин може да упражни правото си на вот и никой не може да му каже за кого да гласува.

"За нас тези резултати не са изненада, понеже ГЕРБ полага усилия за спечелване на изборите както в градовете, така и в малките населени места. Това, че ГЕРБ има 9 кандидати в 10 населени места, а БСП - 5, е показателно. Тандемът Нинова - Кирил Добрев загуби избори, след като БСП успя да спечели изборите за президент с независим кандидат, така че не разбирам какъв е този шок за тях сега", каза Точа Биков от ГЕРБ в отговор на думите на зам.-председателя на БСП Кирил Добрев.

По повод на изнесената информация от БСП, че Ценко Чоков е дирижирал изборите от килията си, Биков призова полицията да провери сигнала и ако е така, да се вземат съответните мерки.

Тома Биков заяви още, че ГЕРБ не приема БСП да говорят за морал, тъй като Добрев още не бил дал обяснения какво е правил неколкократно при господин Цветан Василев и за какво са си говорили.

"Ние не приемаме по никакъв начин тези хора да говорят за морал, ние не си позволяваме такива приказки“, коментира Биков. И отправи въпрос към БСП - в местата, които нямат издигнат кандидат, с кой играят с ГЕРБ или с ДПС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама