Развенчаха основен мит за секса

20:10, 28 май 18 / Любопитно 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако се вярва на стереотипите жените често симулират главоболие с думите: „Не тази вечер, скъпи!”, но ново изследване твърди, че на практика мъжете по-често са отговорни за липсата на секс в брака. Това се дължало на натиска, който ги задължава да изпълняват своите „съпружески задължения.”

Анализ на 64 изследвания на сексуалните отношения на съпружески двойки установил, че мъжете се отказват от секса, тъй като се очаква, че именно те ще направят първата крачка. Освен това, както и при жените, липсата на емоционална връзка или страхът, че партньорът ще ги счете за непривлекателни, също може да попречи на мъжките прояви на страст през нощта.

Резултатите от анализа разрушават и друг стереотип – те показват, че жените, а не мъжете по-често са склонни да се отказват от секс, тъй като имат интимни отношения с този партньор продължително време, пише medportal.ru

Изследванията показват и че емоционалната връзка е важна и за двамата партньори.

"В нашата култура същестува предположение, че при жените сексуалното желание е по-ниско, в сравнение с мъжете и че не е нормално дамите да имат силно сексуално влечение", обясняват доктор Кирстен Парк University of Kentucky.

Изследванията от последните годнии обаче показват, че подобни гендерни предположения не се подкрепят от факти.

Мъжете се притесняват, че няма да изпитат сексуално желание или няма да могат да правят секс и дали това няма да разруши отношенията.

"Обикновено се смята, че жените се отказват от секса ако не чувстват емоционална близост към мъжа", твърдят експертите, но именно сред мъжете е по-голяма вероятността да поискат да прекарат нощта с партньор, към когото са усетили емоционална близост.

Нещо повече – мъжете, които са изпитвали недостатъчно емоционална връзка с партньорите си са имали и по-ниско сексуално влечение, твърдят авторите на изследването. Според тях трябва да се приеме и факта, че сексуалното желание може да изчезва, както и се появява внезапно.

Учените са категорични, че предположението, че сексуалното желание при мъжете е по-голямо от това при жените не е подкрепено от конкретни данни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама