Борисов: С Китай имаме огромен потенциал за сътрудничество в областта на земеделието

14:30, 28 май 18 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задълбочаване на сътрудничеството в областта на земеделието беше основна тема на разговора между Бойко Борисов и министъра на земеделието и въпросите на селските райони на Китай Хан Чанфу. Развитието на партньорството в сектора ще бъде и основен акцент по време на срещата на лидерите от страните от Централна и Източна Европа и от Китай в началото на юли в София. 

Бойко Борисов и Хан Чанфу бяха единодушни, че през последните години се наблюдава активизиране на двустранните отношения в областта на земеделието и очакват конкретни договорености по време на предстоящата среща в българската столица. 

Като пример за по-тясното сътрудничество министър-председателят посочи подписания миналата година протокол между българското Министерство на земеделието, храните и горите и Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската народна република. Като успешна беше определена и работата на откритите Логистичен център 16+1 и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти в Пловдив.

„Вашите добри отношения с президента и с премиера на Китай спомагат за развитието на двустранните отношения“, заяви министър Хан Чанфу и изрази надежда, че българското правителство ще продължи да стимулира проектите по
инициативата 16+1.

Премиерът Бойко Борисов благодари на министъра за организирането и провеждането на издирвателната акция за алпиниста Боян Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама