СДС гласува оставката на председателя си Божидар Лукарски

08:15, 12 май 18 / Политика 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оставката на председателя на СДС Божидар Лукарски ще бъде гласувана днес в Пловдив, където ще се проведе заседание на Националния съвет на партията. 

Съветът в Пловдив трябва да гласува прекратяване на правомощията на Лукарски, да избере временен председател и да насрочи национална конференция за избор на нов лидер. 

Решението за свалянето на Лукарски беше взето на инфарктно заседание на 17 април. Тогава  се стигна дори до бой между подкрепящи председателя и тези, които искат оттеглянето му от поста. Единият лагер се обяви в защита на Божидар Лукарски, а другият около заместниците му. 

До ръкопашната схватка се стигна след спор за политическата посока на партията – към по-патриотична или дясна позиция. Лидерът на СДС се опита да не допусне представители на шест организации, с мотива, че не са си плащали членския внос. Той дори беше наел частна охранителна фирма. 

След сблъсъците Лукарски обяви един час почивка, докато се успокоят страстите. След това обаче обяви, че разпуска срещата и си тръгна. 

Заседанието все пак се проведе, след като Емил Кабаиванов – един  от тези, които искат оставката му, направи поименна проверка и допусна членовете на въпросните шест организации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама