Екстрадираха мароканеца Науфал Захри, издирван за връзки с ИДИЛ (СНИМКИ+ВИДЕО)

13:18, 09 май 18 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С полет за Франция от страната ни бе екстрадиран 35-годишният марокански гражданин Науфал Захри, издирван за терористична дейност в страната си, съобщиха от МВР.

На 13 януари т.г. на ГПУ-Свиленград, след незаконно преминаване на държавната граница с Турция, българските гранични служители задържаха чужд гражданин, представил се със самоличност на сирийски гражданин. Той бе настанен в специален дом за временно настаняване на чужденци - Любимец. 

В рамките на извършената проверка бе установена и потвърдена самоличността на мъжа – Науфал Захри, марокански гражданин, както и че е обявен от съдебните власти на Мароко за международно издирване с цел арест и екстрадиция за терористична дейност, като член на организация ИДИЛ. 

След извършено официално запитване и потвърждаване на информацията от мароканските власти, идентификация на лицето и постъпило по дипломатическите канали искане за неговата екстрадиция, с решение на Окръжен съд-Хасково е допусната незабавната екстрадиция на мароканския гражданин по официална молба от 14 февруари т.г. от Апелативния съд на Рабат.

Съгласно постигната договореност между българските и марокански власти, днес служители на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“  и ГД „Охрана” при Министерство на правосъдието извършиха екстрадирането му от България.
 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама