Нетаняху определи предстоящата среща с Путин като важна за сигурността на Израел

15:37, 06 май 18 / Свят 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бенямин Нетаняху ще се срещне с руския президент Владимир Путин в сряда в Москва, за да обсъди регионални въпроси, каза израелският премиер в изявление в събота, цитирано от ТАСС. Той определи предстоящите преговори като особено важни с огледат на опитите на Иран да укрепи военните си позиции в Сиря.

Израел също така е загрижен, че Иран трайно установи военно присъствие в Сирия.

"Срещите с президента на Русия винаги са важни за сигурността на Израел и координацията между израелската и руската армия", каза днес премиерът на редовно правителствено заседание. "Но предстоящите следващата седмица преговори са особено важни заради все по-активните усилия на Иран да създаде военни бази в Сирия, насочени срещу Израел", добави Нетаняху.

В четвъртък израелският министър на отбраната напомни на Русия решението на правителството да не се присъедини към западните санкции срещу него и поиска от Москва да се противопостави на по-про-израелски подход към Сирия и Иран.

Тръмп е дал на Великобритания, Франция и Германия 12 май като краен срок за определяне на онова, което счита за недостатъци на сделката - неспособността му да се заеме с иранската програма за балистични ракети, условията, при които инспекторите посещават съмнителни ирански места и клаузи, според които той ще възстанови санкциите на САЩ.

Москва многократно заяви, че иска ядрената сделка в Иран да остане непокътната. Говорителят на външното министерство Мария Захарова заяви в петък, че Русия смята, че всички промени в сделката са неприемливи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама