Борисов: Правителството ще продължава да подкрепя църквата

15:29, 06 май 18 / Култура 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бойко Борисов приветства духовниците по случай храмовия празник на манастира "Свети Георги Зограф" в Света гора. Той им пожела здраве, успех и да пазят българския дух и отбеляза, че правителството винаги е подкрепяло и ще продължава да подкрепя Българската православна църква. Борисов подчерта, че през вековете православната вяра е помагала най-много при преодоляването на тежките изпитания пред българите и посочи, че тя ни е съхранила като нация, предаде dnes.bg

Премиерът участва в откриването на южното крило на манастира "Св. вмчк. Георги Зограф", чийто ремонт беше подпомогнат от българското правителство. Крилото на манастира е изгоряло през 1976 г. и от тогава до сега не е имало възможност да се използва.
Борисов беше поканен от игумена на светата обител Амвросий през декември, когато правителството отпусна 940 000 лева за довършително-ремонтните дейности и изграждането на комуникациите в южното крило на манастира.
При посещението си в Атон министър-председателят беше заедно с министрите Владислав Горанов, Кирил Ананиев, Ивайло Московски, Николай Нанков и Боил Банов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама