Сенатор Джон Маккейн: Не искам Тръмп да присъства на погребението ми

12:02, 06 май 18 / Свят 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роднините на американския сенатор Джон Маккейн, който е болен от рак на мозъка, уведомиха администрацията на президента на САЩ, че не искат да виждат лидера на страната Доналд Тръмп на погребението на политика, пише вестник  New York Times.

Маккейн, който е на 81 години, бе преизбран през 2016-та година в сената за шести път път за срок от шест години. През 2017-та година му бе поставена диагнозата „глиобластома“. По-рано той призна, че няма да се кандидатира отново заради болестта си.

По данни на изданието, роднините на Маккейн биха искали да видят на неговото погребение вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, а не американския президент.

Решението се обяснява с трудните отношения между главата на Белия дом и сенатора. Роднините на сенатора имат намерение да извършат траурната служба в Катедралния събор в американската столица, отбелязва изданието.

Маккейн е избиран от щата Аризона, в който той сега провежда лечението си. През 2008-та година той се кандидатира за поста президент на САЩ от Републиканската партия, но изгуби от Барак Обама.

Маккейн е известен като критик на Тръмп, той нееднократно се разминава в мнението си по почти всички въпроси с президента на САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама