Франция е потресена от изявлението на Тръмп за терористичните атаки през 2015-та година

11:40, 06 май 18 / Свят 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франция осъди изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп за терористичните атаки в Париж през ноември 2015-та година. Изказването на Тръмп е, че по меки закони за притежанието на огнестрелно оръжие са можели да доведат до различен резултат при атентатите, извърешни в Париж, предаде Ройтерс.

„Франция твърдо осъжда изявлението на президента Тръмп относно терористичните атаки на 13 ноември 2015-та година в Париж и настоява за уважение към паметта на загиналите. Всяка страна е свободна да решава какви са собствените й закони за носене на огнестрелно оръжие. Франция е горда да бъде страна, където придобиването и носенето на огнестрелни оръжия се регулира стриктно “, се казва в изявлението на министерството на външните работи на републиката.

Вчера Доналд Тръмп заяви пред членове на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, че атентатите в Париж през 2015-та година, при които бяха убити 130 души, са можели да бъдат осуетени ако служители или клиенти на атакуваните ресторанти или театъра са имали оръжие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама