Премиера на документалния филм "Боксов речник" във Варна

18:00, 06 май 18 / Култура 25 622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini



Боксът е спорт, който има свой уникален език и точно за това името на филма е „боксов речник“. Някои хора казват, че боксът е в изкуството да задаваш въпроси и да не получаваш отговори.


Когато един режисьор попада в боксова зала в град Русе, той е толкова впечатлен от специфичната атмосфера и интересните личности, които среща там, че решава да направи филм за тях. Първо, героите от филма отиват във Флоренция, където се бият като гладиатори на площада. Снимките на филма продължават седем години. През този период, боксьорите имат своите върхове и падения, сбъдват мечти, срещат се със страховете и проблемите си, и търсят начин да продължат напред.
Режисьорът на филма се потапя в един свят, където нещата са директни, очи в очи, така, както боксьорите застават един срещу друг на ринга, за да премерят сили и да се пречистят от агресията, която е заложена в природата на най-опасното същество на планетата Земя – човекът.
Филмът ни среща с Рибата, Буболечката, Танка , Кобрата, Айчо, Вансан и други. Това са техните прякори, а във филма ще видим какви хора се крият зад тях.

На 22 май от 20:00 часа, във ФКЦ - Варна, режисьорът ще представи пред варненската публика новия си филм „Боксов речник“, реализацията на който му е отнела 7 години работа.

Режисьор и оператор: Васил Горанов
Участват: Алексей Рибчев, Йордан Василев, Айрин Исметов, Красимир Митов, Венцислав Тодоров, Люлин Тодоров.

Васил Горанов е носител на две награди от фестивала Златна роза 2017 за филма „Кораба Слънчоглед  1“
Цени на билетите: редовен 8 лв., намаление за учащи и пенсионери 6 лева.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама