Месец март е бил третия най-топъл в историята на метеорологията

12:30, 11 апр 18 / Свят 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изминалият март е бил третият най-топъл в историята на метеорологията, посочва в свой доклад Европейският център за средносрочни прогнози. Глобалната средна температура през месеца на Баба Марта тази година е с 0,3 градуса по Целзий повече от тази през март 2016 година, който води рекорда засега.

Месецът е регистрирал и рекордни валежи в някои части на планетата. В Испания например за 30 дни са паднали над 160 мм, което е 3 пъти над средната норма за периода 1981-2000 година. В някои части на Франция средните стойности са прескочени 2 пъти.

В Африка, Близкия Изток и Азия мартенските температури са ударили нива, много над средните в дългосрочен период. Мощна топла вълна накара термометрите в някои райони на Пакистан да отчетат 45 градуса жега. Общо в страната 10 метеорологични станции са отчели рекорди през март по данни на местната метеорологична служба.

В Арабския залив и по-конкретно в Бахрейн средните температури са били около 24,6 градуса, над 3 градуса повече от средните стойности за последните 100 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама