Руски военно-транспортен самолет се разби в Сирия (ОБНОВЕНА)

16:15, 06 мар 18 / Свят 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски военно-транспортен самолет Ан-26 се разби в Сирия. На борда е имало 26 пътници и 6 души от екипажа, които са загинали, съобщиха от Министерството на отбраната. Не се уточнява дали пътниците са военни.

Самолетът е катастрофирал при кацане, на около 500 метра от пистата на руската военновъздушна база в Сирия "Хмеймим" . По предварителни данни, причина за катастрофата може да е техническа повреда, тъй като няма данни самолетът да е бил обстрелван.

Това не е първото произшествие с руски транспортен самолет, пътуващ към базата "Хмеймим". През декември 2016 г. самолет Ту-154, превозващ руски военен оркестър към Сирия, се разби в Черно море и загинаха всички 92 души на борда.

През октомври 2017 г. бомбардировач Су-24 се разби при излитането си от база "Хмеймим", при което загинаха двамата пилоти.

От началото на военната си намеса в Сирия през септември 2015 г. руската армия разположи десетки изтребители и бомбардировачи в тази база, намираща се близо до град Латакия, в подкрепа на военната кампания на сирийския президент Башар Асад. Без да броим последната катастрофа, официалният брой на загиналите руски военни при военната интервенция в Сирия е 45.

Руският президент Владимир Путин, който ще се бори за преизбиране по-късно този месец, нареди през декември "значителна част" от руския военен контингент в Сирия да започне изтегляне, като заяви, че той си е свършил до голяма степен работата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама