Спря приемът на пациенти в кардио отделението на врачанската болница

14:10, 06 мар 18 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Временно се преустановява приемът на пациенти в кардиологично отделение на МБАЛ „Христо Ботев”-Враца. Това съобщиха официално от болницата.

Причината е невъзможността да бъде изготвен работен график, поради напускането на лекари и недостиг на персонал. РЗИ, РЗОК и ЦСМП са уведомени, за да се осигури своевременното обслужване на пациенти с кардиологични проблеми.

Масово са напуснали ортопеди, кардиолози, лекари от отделението по образна диагностика и др., след като заплатите с месеци не са изплащани. За последните няколко месеца са напуснали над 30 медицински сестри.

„Очакванията на ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ АД - Враца и на акционерите в това число, и на Министерството на здравеопазването са в срок до 6 месеца да има реални, ефективни резултати, доказващи стабилизиране работата на болницата и изпълнение на предначертания план за оздравяване“, коментира здравният министър Кирил Ананиев преди няколко дни.

Той отбеляза, че проблемите, свързани със затрудненото финансово състояние на лечебното заведение са комплексни и не са от ден и два, а натрупани от много, много години. Ананиев изтъкна, че Министерството на здравеопазването прави всичко възможно да съхрани лечебното заведение и че ще се използват всички законови възможности, болницата да продължи да работи.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама