Огнена феерия в концерт на Радиосимфониците на 9 март

18:40, 06 мар 18 / Култура 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Огнена феерия ви очаква в концерта на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин на 9 март от 19:30 часа в зала " България".

Концертът ще започне с изпълнение на „Conga del Fuеgo Nuevo” от мексиканския композитор Артуро Маркес. Произведението е написано през 2005 година, но бързо става предпочитано от редица диригенти по света. В него намират отражение детските спомени на композитора от афро-кубинските ритми и мелодии. Стилът на Маркес се характеризира с вплитането на типични за Латинска Америка фолклорни мотиви в симфонични пиеси.

В програмата ще чуете и музика към балета „Fancy free“ от американския композитор, пианист и диригент Ленард Бърнстейн.

Финалът ще е Концерт за виолончело и духови инструменти от Фридрих Гулда в изпълнение на талантливия български виолончелист Александър Сомов.

Сомов е водач-солист на Филхармоничния оркестър и професор в Консерваторията в Страсбург. Той е чест гост на Лондонска филхармония, Лондонския симфоничен оркестър и Шотландския камерен оркестър. Гастролира в Европа, Япония и Китай. Има издадени компактдискове за музикалните компании Naxos и Gega New, както и много записи за архивните фондове на BBC Radio, БНР, радиата на Полша и Валенсия.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн в мрежата на ticketsbg.com

Вход свободен за ученици от НМУ „Л. Пипков“ и студенти от НМА „Проф. П. Владигеров“, Департамент „Музика“ към НБУ и Специалност „Музика“ към СУ срещу ученическа или студентска карта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама