Стивън Хокинг твърди, че знае какво се е случило преди Големия взрив

09:30, 06 мар 18 / Любопитно 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световноизвестният британски учен Стивън Хокинг твърди, че знае какво се е случило преди Големия взрив и зараждането на Вселената. 

В интервю пред "Нешънъл джиографик", цитирано от БТА, той заявява: "Нищо не е имало преди Големия взрив. Според Общата теория на относителността на Айнщайн времето и пространството се сливат и образуват единен пространствено-времеви континуум, извит от енергията и материята в него. Аз използвам евклидовия подход към квантовата гравитация, за да опиша началото на Вселената. Така обикновеното време е заменено от въображаемо време, което играе ролята на четвъртата посока на пространството. Евклидовото пространство-време е затворено пространство без край, като повърхността на Земята. Може да се приеме, че въображаемото и реалното време започват в Южния полюс. Няма нищо на юг от Южния полюс, така че не е имало нищо преди Големия взрив."

Хокинг смята, че при Големия взрив, който се е състоял преди 13,8 милиарда години, е възникнало и времето. Преди това явление нищо не е било в съответствие с нашите представи за съществуване.

Професор Хокинг отново спомена за опасностите, пред които човечеството се изправя с развитието на изкуствения интелект и нуждата от намирането на нова планета за продължаването на човешкия вид.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама