Родителите, държали децата си в плен, обжалват задържането си

08:50, 06 мар 18 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският апелативен съд ще решава да остави ли за постоянно в ареста Мария и Свилен Велеви, пребили до смърт 86-годишния баща на Велева. Покрай убийството на възрастния мъж стана ясно, че години наред семейството е държало в пълна изолация трите си дъщери. Двамата обжалват задържането си под стража. Решението на Апелативния съд, каквото и да е то, ще е окончателно.

Децата, държани като заложници, вече са настанени в институции.

Според прокуратурата, след като са убили Стоян Велев, двамата са се опитали да заличат следите си. Съседи разказали пред разследващите, че мъжът е бил редовно малтретиран, а в деня на убийството са чули стенания и викове. Предполага се, че до фаталния изход се е стигнало след появата на възрастния мъж в национална телевизия, за да разкаже, че дъщеря му и зет му държат под ключ момичета и че те никога не са ходили на училище.

Мария Велева не смята, че е допуснала грешка, като е изолирала децата си. Разказа, че е автор на детски песнички и поиска да се види с децата си и да бъде пусната на свобода, за да упражнява професията си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама