Нинова заплаши Цветанов със съд в Страсбург

17:12, 01 мар 18 / Политика 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Този дебат нямаше да го има, ако 2004 г., когато се взема решение за приватизация на седем дружества, БСП не се е противопоставила. Умишлено бездействие. Днес искате приватизация, а през 2010 г. от БСП казват, че развалянето на договорите ще създаде напрежение в България. Само първоначалните инвестиции за трите дружества са надхвърляли 2 милиарда лева. Защо не осъществихте тогава контрол, а сега искате да превърнете в политически проблем сделка, извършена в Чехия по английското законодателство?", заяви лидерът на политическата група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на парламентарното изслушване за ЧЕЗ.

"Има ли дружества кандидати, които биха застрашили националната сигурност?", попита Цветанов шефа на ДАНС Димитър Георгиев. И продължи: "Дали опозицията днес не обслужва някои от кандидатите? Къде бяхте една години, колеги от БСП?".

"Искаме поименно кого защитаваме, поименно. Когато в българския парламент се раздават присъди, без съд, няма да останем в тази зала. Ще ви осъдим в Страсбург. Няма да търпим вашите присъди", отговори му Нинова.

"Не съм отправил обвинения, говорих за съмнения, които остават. Дайте накрая стенограмата на г-жа Нинова", отвърна й Цветанов.

"Всичко е много ясно координирано, за да се създаде политически хаос и недоверие в българските институции", категоричен е заместникът на Бойко Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама