Боевете при Шипка в нов специален късометражен филм

18:40, 01 мар 18 / Култура 25 759 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шипченската епопея оживява в нов късометражен филм, посветен на 3 март. Специалният епизод е продължение на документалната поредица „Българско военно чудо“, която разказва за най-големите постижения на армията ни и която достигна до над 1 млн. българи в социалните мрежи. 

Премиерата на 11-тия специален късометражен филм от поредицата ще бъде в навечерието на националния празник 3 март. Епизодът ще бъде достъпен безплатно онлайн за всички, които искат да си припомнят великите моменти на българската история по време на един от най-българските празници. 

Поредицата „Българско военно чудо“ е част от цялостната образователна инициатива на „Българска история“ и ЗАД „Армеец“, която цели да направи историята достъпна и интересна за широката публика. Проектът спомага и за модернизирането на преподаването на предмета в училищата. 

От старта на инициативата през месец октомври 2017 година досега филмите от поредицата са представени пред хиляди ученици и учители в страната. Дискове с документалните епизоди от „Българско военно чудо“ се предоставят безвъзмездно за образователни цели, за да може преподавателите да направят часовете си по история по-вълнуващи и интересни за учениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама