Започнаха проверки за ледени висулки в Пловдив

14:40, 01 мар 18 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собствениците или ползвателите на жилищни сгради, офиси и търговски обекти трябва да премахнат опасните ледени висулки от частни имоти, сред които жилищни сгради, припомни заместник-кметът на Пловдив инж. Златин Велев. Екипи на Общинския инспекторат и Общинска охрана започнаха проверки и при неизпълнение от страна на собствениците на задълженията им се съставят констативни протоколи. 

Ако дадените предписания своевременно не бъдат изпълнени, са предвидени санкции, но целта не е да се налагат глоби, а да се гарантира безопасността на гражданите, посочи инж. Велев.

Собствениците трябва сами да отстранят ледените висулки или да обезопасят прилежащата територия. Тяхно задължение също е снегопочистването и осигуряване на проходимостта по тротоарите в периметъра на имотите им.

Община Пловдив се грижи за почистването на ледени висулки от общинските сгради, съоръжения и другите публични пространства. Поради неблагоприятните метеорологични условия през последните дни ОП „Чистота“ няколкократно почиства ледените висулки от подлеза на ул. „Гладстон“ и Тунела, съобщиха от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама