Путин постави задача: Да се подобри жизненият стандарт в Русия

13:50, 01 мар 18 / Свят 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин огласи своето традиционно послание към двете камари на парламента, което този път не е отчет за свършеното миналата година, а е посветено на бъдещите му планове. От Кремъл обявиха, че визията за бъдещето в посланието съвпада с предизборните цели на Путин, който на изборите на 18 март ще се кандидатира за четвърти мандат, съобщи БТА.

В речта си Путин обяви изоставането за най-голям враг на Русия, а за основна цел - подобряване благосъстоянието на гражданите на страната. Според Путин в момента в Русия 20 милиона души живеят в бедност като целта му е техният брой да намалее поне два пъти в следващите 6 години. 

Руският президент обеща увеличаване на жизнения стандарт, подобряване на здравеопазването и образованието, изграждане на модерна инфраструктура. Той се обяви и за повече свободи и за укрепване на демокрацията в страната. 

В отговор на американската противоракетна отбрана, руският президент представи в изказването си нови типове ракети на местните въоръжените сили. Путин представи, между другото, тежка междуконтинентална балистична ракета, поредица от нови ядрени оръжия, неуязвими за прехващане от противника и ново хиперзвуково оръжие. Никое от тези оръжия не може да бъде засечено с конвенционални средства, каза Путин в Москва.

За първи път президентското послание не се огласява от Кремъл, а от разположената до него историческа зала "Манеж". Опозиционни кандидат-президенти обвиниха Путин, че използва президентското си обръщение си за предизборни цели. Всеобщите очаквания са той да спечели четвърти мандат на изборите на 18 март.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама