Председателят на ЕК в София за среща с Борисов

09:00, 01 мар 18 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, придружаван от върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини и еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан пристигат у нас. С посещението в София приключва обиколката на Юнкер в страните от Западните Балкани. Гостите, заедно с ръководителите на всички държави от Западните Балкани, ще присъстват на работен обяд, организиран от премиера Бойко Борисов.

Основан акцент в разговорите ще бъде поставен на перспективата пред региона и възможностите за инфраструктурна и дигитална свързаност. Официалните изявления на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и на премиера Бойко Борисов са насрочеиа за 13,30 ч. Веднага след това министър-председателят заминава за Гърция, където ще вземе участие в Делфийския икономически форум.

Първата спирка на Юнкер беше Македония, където беше придружаван от комисаря по разширяването Йоханес Хан. Юнкер посети Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово. Не всички страни-членки на Европейския съюз са "за" приемането на нови държави, но Юнкер обяви, че целта на обиколката е имено ускоряване на преговорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама