Руски хакери са ударили германското правителство

09:05, 01 мар 18 / Свят 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германските служби за сигурност признаха, че са открили руски кибератаки срещу министерствата на отбраната и на външните работи през декември. Източниците на зловреден софтуер са били инфилтрирани в системите година по-рано, предава Deutsche Welle. 

Цитирайки анонимни източници, германските медии съобщават, че група хакери най-вероятно е успяла да вкара вирус в ключова правителствена мрежа. Зловредният софтуер може да е останал в тях повече от година. МВР на Германия потвърди пробива в системата, предаде "Фокус".

„Може да потвърдим, че Федералния офис за информационна сигурност и разузнавателните служби разследват инцидента, свързан с технологията и мрежите на федералното правителство“, пише в негово официално заявление. Все още не се знае естеството и размера на данните, които са попаднали при хакерите.

ДПА, позовавайки се на източници от службите, твърди, че става дума за групата APT28. Името й се свързва с руското военно разузнаване. Тя е смятана за източника на нападение срещу германския парламент през 2015 г. Тя е свързвана и с атаки срещу НАТО и правителства в Източна Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама