Динамично време през почивните дни

08:00, 03 фев 18 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие времето ще е динамично. Облачността ще е по-често значителна и главно в планинските райони ще има валежи. Ще духа южен вятър, ще е поривист и в районите, северно от планините временно ще се усилва до бурен. 

Остава топло за февруари с минимални температури между 3 и 8 градуса, максимални - между 13 и 18 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони.

Над Черноморието облачността ще е значителна, почти без валежи. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде предимно 3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, над 2200 метра - от сняг. Ще е ветровито, със силен по билата - бурен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

През нощта срещу неделя и в неделя от северозапад ще прониква студен въздух. Температурите в Западна и Централна България ще се понижат, максималните ще са до 6-8 градуса, а в източните райони ще са все още високи - до 15-16 градуса. Валежите от дъжд ще се активизират, значителни ще са в Рило-Родопската област и около централната и източната част от Стара планина. 

След обяд, със застудяването в Западна България в по-ниските планински райони, както и във високите котловинни полета, дъждът ще преминава в сняг, но бързо ще спре. През нощта в неделя валежите навсякъде ще спрат, най-късно в югоизточните райони. 

В понеделник температурите ще се понижат още. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната намаляваща до предимно слънчево.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама