Балканската легенда Горан Брегович ще представи нов мащабен проект на българска сцена

09:20, 04 яну 18 / Култура 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Горан Брегович ще представи новия си проект "Три писма от Сараево” пред българската публика на 13 април в Арена Армеец.

В проекта ще участват многобройни и разностранни артисти с различен музикален и културен произход като Bebe, Riff Cohen, Rachid Taha и Asaf Avidan.

 "Исках да поканя и събера музиканти от различни области, култури и общности. Всички те дадоха цялото си сърце за този запис ", споделя Брегович.

Новият проект е вдъхновен от три религии и различните стилове на свирене на цигулка във всяка от тях - класически, клезмер и ориенталски.

Обединявайки християнските, еврейските и мюсюлманските музикални традиции, "Три писма от Сараево" изпраща посланието за мир, разбиране на различията, превръщайки ги в музика, звучаща красиво само обединена.

„Три писма от Сараево” е празник на културните различия и единството - посланието, което Брегович изпраща с композициите си.

Докато предишният му проект се бори срещу дискриминацията на малцинствата и отбелязва техния принос към международната култура, новият е вдъхновен от родния му град, който на преносно ниво представлява културното и религиозно многообразие.

Сараево е едновременно метафора за спокойно съжителство между различни култури и религии, но и символ на терора и омразата.

"Изглежда очевидно, че в работната му програма Бог не ни е инструктирал как да живеем заедно и че ние трябва да намерим сами начин", казва Брегович.

Световноизвестният музикант и композитор Горан Брегович ще направи уникален жест за българските фенове.

Звездата ще зарадва родната публика със специален подарък – Three Letters Live CD, което включва въздействащи лайв изпълнения от едноименния спектакъл.

Дискът ще бъде раздаван напълно безплатно в деня на самото събитие след предоставен билет при влизане в залата.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама