Заловиха над 2 млн. акцизни бандероли с надписи на Беларус

10:10, 02 яну 18 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

2 190 000 броя акцизни бандероли  за тютюневи изделия с надписи на Република Беларус иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

Акцизните бандероли са открити при митническа проверка в тайници на камион с чуждестранна регистрация, управляван от молдовски гражданин. Товарният автомобил  с влекач  е пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево на трасе „Входящи товарни автомобили"  на 22.12.2017 г. със стоки от Турция за Латвия през България. Пред българските митнически служители шофьорът е заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар. При извършената митническа проверка на камиона със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват  подозрителна плътност и съдържание в две зони на ремаркето. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват в тези зони специално изградени тайници, които представляват двойно дъно на два шкафа за инструменти.  В тайниците са открити общо 73 пакета, обвити с кафява хартия и съдържащи по-малки пакети с общо  2 190 000 броя акцизни бандероли  за тютюневи изделия с надписи на Република Беларус.

Акцизните бандероли са иззети с протокол. Срещу шофьора на камиона-молдовски гражданин с инициали V.S. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама