Кабинетът подкрепи международен проект срещу радикализацията на младежи от Балканите

13:49, 20 дек 17 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Правителството одобри проектите на споразумения на Министерството на външните работи на България с Международната организация на Франкофонията и с Университетската агенция на Франкофонията, чрез които ще бъдат финансирани два проекта на обща стойност 133 000 лева. Проектите са разработени съвместно с Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа и Франкофонския институт по администрация и управление.

Първият проект е за финансиране на Втори младежки форум за Югоизточна Европа по превенция на радикализирането на младите хора в Интернет и социалните мрежи, в контекста на инициатива на Генералния секретар на Франкофонията „Свободни заедно“. Чрез втория проект ще бъдат осигурени 20 стипендии за студенти от Албания, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Република Македония, Молдова, Сърбия и Украйна, обучаващи се във Франкофонския институт по администрация и управление в София.

Предоставянето на стипендии е израз на сериозната ангажираност на България в академичното франкофонско пространство и в регионалното сътрудничество в Централна и Източна Европа. То допринася за изграждането на образа на България като страна, трайно обвързана с франкофонските ценности, и я превръща в един от двигателите на Франкофонията в региона.





 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама