Димитър Делчев: Управляващата върхушка иска насилствено да преразпределя бизнес и капитали

11:52, 18 дек 17 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Управляващата върхушка иска насилствено да преразпределя бизнеси и капитали. По тази причина правителството реши управителите на фирми, едноличните търговци и НПОта да бъдат преследвани за безстопанственост и вътрешна корупция. Достатъчно е някой чиновник да прецени, че фирмата се управлява зле. Това е навлизане на държавата в частния сектор. Борбата с корупцията се измества от висшите държавни длъжности върху бизнеса.


Тенденцията от последните 6 месеца е все по-голяма държавна репресия - шефът на Бюрото за контрол на СРС докладва, че се подслушват неправомерно журналисти, магистрати, политици; приватизацията се назовава изцяло престъпна; органи действат като групировки от 90те години спрямо цели икономически групи. Приет в тази обстановка и по този начин, антикорупционният закон ще постели използването на комисията за борба с корупцията като бухалка.

Антикорупционният закон, който беше подготвен от г-жа Кунева и екипът й, целеше да започне реална борба с корупцията по високите етажи на властта. Като махнаха анонимните сигнали и предвидиха наказателна отговорност за подателите на информация за корупция, управляващите отказаха хората да сигнализират пред заплахата от отмъщение, заяви Делчев. Депутатите, които трябва да бъдат проверявяни за корупция, хем ще назначават ръководството на комисията, хем ще имат основно влияние върху освобождаването му. Интересът на това правителство е да има един зависим орган, който да изпълнява нареждания отгоре, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама