Часовникът на Пол Нюман е продаден за 17,8 милиона долара

14:20, 04 дек 17 / Любопитно 25 1097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Пол Нюман някога е бил най-продаваната филмова звезда в света, а снощи, в аукционната къща Филипс в Ню Йорк, той става безспорен „Крал на часовниците”, когато неговият Rolex Daytona се продаде за 17,8 милиона долара.

След 12 минути наддаване часовникът бе продаден на оферент по телефона, като постави нов рекорд за най-високата цена, постигната някога за часовник на търг.

Повече от 400 души от цял ​​свят се събраха в седалището на Филипс в Ню Йорк на 57-то и Парк Авеню за търга.

Предишният рекорд за търг на Rolex беше определен през май, когато Bao Dai Rolex се продаде за повече от 5 милиона долара, също от Phillips, а предишният рекорд за часовник на търг беше 11 милиона долара за реплика на Patek Philippe.

Часовникът на Пол Нюман - подарък от съпругата му, актрисата Джоан Удуърд - отдавна е смятан за Светият Граал сред колекционерите на часовници.

"Много хора казват, че това е най-големият часовник на планетата.", каза Джеф Хес, колекционер на Rolex и главен изпълнителен директор на Analog Shift.

"Това, разбира се, привлича онези, които обичат и се възхищават на моторни спортове и автомобили, а също така привлича хора, които обичат холивудските спомени. Това също е парче Americana, така че се обръща към американската история. ", каза Хес.

Rolex Daytona има необикновен "екзотичен" дизайн и е наречен "Paul Newman" през 80-те години, защото винаги са го виждали да го носи, според Paul Boutros, старши вицепрезидент на Phillips и ръководител на часовниците за Америка.

 

"По времето, когато Нюман си купи часовника, беше 200 долара", отбеляза Бутрос. При днешната продажна цена от 17,8 милиона долара, това е доста добра възвръщаемост на инвестициите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама