Интерактивен музей за отпадъци откриха в Девня

11:50, 20 сеп 17 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С много детски усмивки и смях премина откриването на интерактивния музей „ Пътят на отпадъците'' в град Девня вчера. Идеята е да се покаже на децата колко е важно да бъдем отговорни към отпадъците, които произвеждаме и какво се случва с тях, след като ги изхвърлим в правилния за вида им контейнер.

В музея децата няма да открият експонати, а ще могат да научават колко е важно да пазим природата и да бъдем отговорни, посредством игри. Първите посетители бяха петокласници от СОУ „Васил Левски“, които гледаха обучителен куклен театър с автор Ива Панева, а след него затвърдиха знания си със забавни игри.

Талисманът на музея носи името Мистър Клинкер и е симпатично зелено човече, което е главен герой в самото представление. Всички посещения в музея „Пътят на отпадъците“ са напълно безплатни, след записване на група деца в сайта www.mr-clinker.com и са предназначени за възраст до 12 години.

Създателите на тази социална инициатива вярват, че отговорността към природата се възпитава именно в ранна възраст и се надяват да превърнат музея в любимо място за всички малки посетители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама