С 9 пъстри ателиета откри лятната си ваканционна програма КСУДС-Шумен

13:29, 30 юни 17 25 1556 Шрифт:
Автор:

С 9 интересни и забавни творческо приложни ателиета започна днес лятната ваканционна програма в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен.

Снимка: topnovini.bg

15 деца, на възраст между 6 и 13 г., клиенти на комплекса са включени във ваканционната програма. Децата могат да избират ателие по интереси. В летните ателиета могат да все включат и всички останали деца, ползватели на социални услуги в КСУДС.

 „Целта ни е да развием уменията на децата да работят в група, да бъдат добри един към друг, да развием толерантността по между им, да ги научим да бъдат креативни, както и да  учим заедно. Ние учим от тях и те учат заедно с нас“, каза Диана Нинчева, ръководител на програмата.

Снимка: topnovini.bg

Откриването на празничната ваканционна програма започна с химна на Европа „Ода на радостта“ в изпълнение на 11-годишния Кристиян Енчев.

Снимка: topnovini.bg

Децата споделиха, че всяка година комплексът им предлага много и интересни занимания, като едно от любимите им е готвенето.

Снимка: topnovini.bg

Дейностите са разпределени в 9 ателиета, в които по забавен и интересен начин децата едновременно ще учат и ще се забавляват. Това са: "Аз готвя", "Филмите и техните тайни", "Откривател", "Професиите около нас", "Здравето ми е най-ценно", "Не се сърди човече", "Приказен свят", "Моето здраве" и БМЧК.

Снимкa: topnovini.bg

Ваканционната програма се провежда за 12-та поред година в партньорство с Български младежки червен кръст, Регионална здравна инспекция, Общински здравен център и Центъра за кариерно ориентиране.

Снимка: topnovini.bg

Финалът на програмата е на 30 август т. г.

Снимка: topnovini.bg

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама