България завърши на пето място на Световната купа по хандбал

19:18, 18 юни 17 / Спорт 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България завърши на 5-то място в Световната купа по хандбал, след като победи в последния си мач от турнира тима на Китай с 38:30. Момчетата на Георги Андреев не оставиха никакви шансове на азиатците и след страхотна игра в защита и в нападение се поздравиха с доброто класиране. За сравнение в предишното издание на турнира през 2015 година в Кисово българите завършиха 11-ти, предаде БГНЕС.

Пред близо 800 души в зала ДКС “Васил Левски” във Велико Търново “лъвовете” показаха още от първите минути на срещата, че няма да позволят изненади. Още до почивката нашите поведоха с 18:11, а през втората част се забавляваха на терена.

За най-добър играч в мача беше избран десният гард Георги Атанасов, който вкара 8 гола, а по 7 реализираха Светлин Димитров и Бранимир Балчев. Димитров стана отново голмайстор на Световната лига, както и преди две години. Сега дясното ни крило реализира 66 гола в 6 мача.

"Очаквах да победим с разлика. Играчите спазиха тактическите оказания. Трябваше да започнем силно двубоя, за да ги респектираме, защото не са слаб тим. Играят добре на контраатака и взехме всички мерки, за да им спрем силните страни. Мисля, че 5-то място е абсолютно заслужено, но можеше и повече", сподели старши треньорът на българския отбор Георги Андреев.

"Свършихме си работата. Аз лично съм доволен от нашето представяне. Може би в първия мач срещу Кипър последните минути не играхме така както трябваше, но пък си взехме поука и се стегнахме. Искам да поздравя доктора Юри Золтаревский за това, че се присъедини към нашия отбор и ако не беше той, не знам как щяхме да сме здрави за всеки мач", заяви вратарят и капитан на България Иван Иванов.

"Поздравявам отбора на България за победата, която беше абсолютно заслужена", каза и старши треньорът на Китай Чао Ченг. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама