Възстановиха движението на ключов столичен булевард

18:06, 18 юни 17 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възстановиха еднопосочното движение по бул. "Васил Левски" в участъка между бул."Патриарх Евтимий" и бул."Прага" (при Петте кьошета), включително и в тунела на НДК, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

Преминаването в този участък на булеварда беше спряно повече от година заради изграждането на трета линия на метрото. 

До 8 юли през тунела на НДК ще се преминава върху трамвайната линия. По дължината на участъка остават временни строителни площадки за премахването на бетонните разделители. 

От Столична община уточняват, че изграждането на двете метростанции по бул. „Патриарх Евтимий“ продължава под земята, като до момента е изпълнено 35% от строителството. Две от лентите и единият от тротоарите на булеварда в участъците на двете метростанции ще останат затворени. Работата се изпълнява по график. Третият метродиаметър ще бъде пуснат в експлоатация през есента на 2019 година.

От днес до 14-ти юли е забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки по улица "Христо Белчев" между улица "Неофит Рилски" и булевард "Патриарх Евтимий". Това се налага заради реконструкция на топлопровод. 

В края на месеца се очаква да започне и ремонтът на булевард "Прага". Той ще бъде затворен до есента, когато се очаква да бъде отворен изцяло ремонтираният булевард в участъка от булевард "Скобелев" до булевард "Пенчо Славейков". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама