„Кармина Бурана” и „Болеро” представят на бургаска сцена

19:49, 13 юни 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сценичната кантата „Кармина Бурана“ от Карл Орф и балетът по музиката на Морис Равел „Болеро“ ще бъдат поставени утре вечер на бургаска сцена, по-малко от месец, преди екипът на Държавна опера – Бургас да открие с тези постановки фестивала на българските оперни театри „Сцена на вековете“ във Велико Търново.

Атрактивните спектакли на бургаската опера бяха избрани да поставят началото на тазгодишното издание на фестивала на 8 юли. Бургаските зрители обаче ще могат да ги видят на 14 юни в залата на операта във вида, в който ще бъдат представени на крепостта Царевец.

В „Кармина Бурана“ публиката ще види солистите Мария Цветкова – сопрано, Милен Динолов – тенор, и Валери Турманов – баритон. Диригент е маестро Иван Кожухаров, режисьор – Дарина Главанакова – Бакърджиева. Танците на сцената са по хореография на Желка Табакова. „Кармина Бурана“ е едно от най-въздействащите сценични произведения от трийсетте години на ХХ век.

В балета по най-известната творба на Равел – „Болеро“ солист ще бъде примабалерината на бургаската опера Галина Калчева. Неин партньор ще бъде Милен Петров.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама