Затвор за наемател, разпродал уредите от квартирата си

18:44, 13 юни 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският районен съд наказа 25-годишен мъж от София за обсебване на пералня, климатик и хладилник от нает апартамент.

В началото на октомври 2014 г., въз основа на сключен договор за наем, подсъдимият с инициали А. С. се нанесъл в обзаведен апартамент, собственост на жена от Варна. Съгласно договора той ползвал наличното оборудване, но поради липса на средства за закупуване на хероин, през декември същата година решил да остави в заложна къща автоматичната перална машина от популярна търговска марка. В срока на падежа не върнал взетите срещу нея пари от заложната къща и пералнята била продадена. В началото на 2015 г. подсъдимият, със свой познат, отнесъл в същата заложна къща и хладилника на хазайката си, който не бил приет като залог, но бил изоставен там. Впоследствие, за да се снабди с наркотици, свалил вътрешното и външното тяло на климатичната система в наетия апартамент и ги продал на неустановено лице. В края на януари той се изнесъл от апартамента без предизвестие и заминал за чужбина. След като съседи алармирали за неприятна миризма от апартамента, с помощта на ключар собственикът влязъл в жилището, където заварил множество разхвърляни боклуци и установил, че техниката липсва.

25-годишният софиянец има предходна съдимост. За извършеното обсебване той получи 6 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при строг режим в затвор. Той бе осъден още да заплати обезщетение на гражданския ищец по делото за претърпените имуществени вреди. Съдебният състав приведе в изпълнение и  наложено му с присъда  на Районния съд в Русе наказание от 1 година лишаване от свобода.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама