Общински съветник поиска оставката на кмета на Младост

17:24, 13 юни 17 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Вотът на доверие към кмета на столичния район Младост Десислава Иванчева от страна на гражданите е изчерпан, както и толерансът от наша страна. Това е пореден сигнал, че тя трябва да се върне към предишната си професия." (Иванчева е била представител на световна козметична компания, собственик на магазин и склад, от който зареждала фризьорски салони в София - бел.ред.). За това призова общинският съветник Стефан Марков и припомни, че Иванчева няма внесен нито един доклад за дейността си като кмет на район Младост вече 7 месеца.
 
"Работата на районен кмет не е да лежи пред багери, за да си прави евтин ПР, а да намира решения за проблемите на гражданите", коментира още Марков.
 
Повод за исканата оставка от страна на Марков са редица сигнали за бездействие от страна на районния кмет. Има стотици преписки, които се бавят със седмици, сигнализират хора от администрацията. Иванчева не приема нито хора от администрацията си, нито родители и директори.
 
Като пример, той посочи сигнали от родители, които са търсили Иванчева по повод теч и лошо състояние в кухненско помещение в 189-та детска градина в района и отказът й да се срещне с тях за проблема. Според сигнала, изпратен до общинския съветник, Иванчева е заключила в кабинета си и отказала среща. 
 
За последната седмица Десислава Иванчева уволни един от дългогодишните експерти в районното кметство - Людмила Божилова, само защото е била неин опонент на изборите, а вчера оставка подаде и заместник-кметът на столичния район, припомни общинският съветник Стефан Марков.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама