С обучителен лагер в м. Пчелина приключи последното занятие по програмата „Детско полицейско управление“

17:12, 13 юни 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петокласници от ОУ “Христо Смирненски“  в Кубрат с класен ръководител Катя Димитрова днес приключиха последното обучение по програмата „Детско полицейско управление“  с  обучителен лагер в околностите на хижа на БТС в местността Пчелина, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  М.с. Татяна Станева  запозна децата с основни правила по туристическо ориентиране, а след това последва практическо занятие по проследяване на туристичеки маршрут.

Снимка: Од на МВР - Разград

В края на занятието децата споделиха кои теми са били най-интересни  през годината. Наученото в рамките на програмата им дава знания за безопасно поведение и вземане на правилни решения в определени ситуации, прави ги по-бдителни и по-отговорни.

Партньорите от полицията подариха на младото попълнение от „Детско полицейско управление“ тефтерчета с ценни правила за безопасност, раници, шапки и други подаръци.

Снимка: Од на МВР - Разград

Петте детски полицейски управления, които бяха открити през месец май 2016 г., финализираха първата година от програмата, чиято цел е да се формира чувство на уважение към законността и реда, към човешкия живот, да се възпитат децата в нетърпимост към проявите на насилие, агресия, хулиганство.

Снимка: Од на МВР - Разград

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама