140 цвята ще изгреят върху стените на Ахтопол

15:44, 13 юни 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стартира най-мащабният международен фестивал за съвременна фасадна стенопис в България - We All Write 2017. Художници от четири държави се събират в Ахтопол, за да превърнат целия град в произведение на изкуството. Те ще изрисуват общо 30 стени на частни сгради в морския град в рамките на фестивалната седмица, която ще се проведе до 18 юни.

1 тон фасадна боя и 800 спрея в палитрата от над 100 цвята ще изпъстрят града с най-невероятни творчески идеи. Целта на организаторите от сдружението „140 ИДЕИ” е да превърнат Ахтопол, община Царево, в дестинация за арт туризъм на Българското Черноморие. Във фестивала ще вземат участие световно известни фасадни художници като Алфонсо Алварез – AL, Маноло Меса, Corte, Tretze, Milu Correch, Faunagrafic, Rocket01, 140 Ideas, Arsek & Erase и много други. Пълният списък с артисти може да бъде разгледан на фейсбук страницата на събитието.

В понеделник започна изрисуването на 10 от най-големите фасади от гостите от чужбина, а на 15 юни /четвъртък/ ще се присъединят и останалите художници. През уикенда събитието ще бъде съпътствано от аудио-визуални представления и музикални участия. Със спускането на нощта на 16 юни /петък/ организаторите ще представят интерактивни 3D мапинг пърформанси на артисти от известни български студия за дигитални ефекти като Bottleship VFX и Elektrik.me. Вечерната програма в събота, 17 юни, ще бъде белязана от музиката на водещи хип хоп изпълнители от България – Tha Crew (F-act и vWhy), So Called Crew (Жлъч, Гена и Trasher), УМА и ДУМА.

В парка до автогарата в Ахтопол посетителите ще могат да се осведомят за различните активности в рамките на фестивалната програма и за местоположението на фасадите, върху които художниците ще рисуват. Специални маркировка в града ще води публиката из различните локации на фестивала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама