Награждават шампионския отбор на "Ботев" Пловдив от 1967 година

15:10, 13 юни 17 / Спорт 25 999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Здравко Димитров ще посрещне футболистите от шампионския отбор на ФК „Ботев“ от 1967 година. Областният управител ще награди футболистите с плакети и подаръци по случай 50-годишнината от спечелване на втората шампионска титла от „Ботев“ Пловдив.

На срещата ще присъстват спортистите Георги Найденов, Ненко Георгиев, Виден Апостолов, Иван Глухчев, Иван Задума, Георги Попов, Динко Дерменджев, Иван Кючуков, Никола Иванов, Костадин Бичев, Вангел Делев, Петър Терзиев, Рад Тортоланов, Любомир Томов, Любен Власов. Посмъртно ще бъдат почетени Михаил Карушков, Райко Стойнов, Добрин Ненов, Димитър Костадинов, Божидар Атанасов, Димитър Костадинов, Божидар Атанасов, Иван Бачков, Васил Спасов, Георги Чакъров, Станко Станков, Йордан Йорданов, Георги Абрашев, Христо Михайлов и Димитър Кехайов.

Ботев Пловдив печели най-високото отличие в България през най-плодоносната година на клубния ни футбол (ЦСКА и Славия са на полуфинали в Европа, съответно за КЕШ и КНК) и в най-оспорвания шампионат в историята, където всеки може да победи всеки и където факторът "домакинство" е без значение. Показателни са думите на журналиста Спас Тодоров от в-к "Народен спорт" изречени години по-късно, че това е първенството, в което шампионът е безапелационно признат от всички съперници и не предизвиква полемика относно спортменството в надпреварата. Не би могло да има спорове, защото шампион е отборът победил (и то като гост) грандовете ЦСКА и Левски, а равносметката му на чужд терен изглежда впечатляващо с 6 победи и 6 равенства при еднакъв сбор от точки и като домакин, и като гост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама