Арестуваха непълнолетен, извършил серия от грабежи в столицата

14:43, 13 юни 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под ръководството на Софийска районна прокуратура се провежда разследване на грабежи, извършвани на територията на столичния квартал „Овча купел“ през месец март, предадоха от държавното обвинение.  

Първоначално досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител. В хода на разследването са проведени редица оперативно-издирвателни мероприятия, които са установили, че автор на два от грабежите в кв. „Овча купел“ е непълнолетният С. И. 

До момента по делото са събрани достатъчно доказателства, че С.И. е автор на два грабежа, поради което и той е привлечен като обвиняем. Първото от двете престъпления С.И. е извършил на  11.03.2017 г. около 19.10 ч. в кв. „Овча купел“, където е отнел от пострадалата Е. П. дамската й чантата и лични вещи на обща стойност  330,00 лв., като е употребил за това сила – рязко издърпал с двете си ръце дамската чанта на П. 

Второто деяние е било извършено от С. И. на 22.03.2017 г. в тъмната част на денонощието – около 23.10 ч., отново в кв. „Овча купел“. Пострадала от престъплението е И. И., като общата стойност на отнетите й вещи възлиза на 293,00 лв. Обвиняемият И. е извършил грабежа като е употребил сила спрямо пострадалата, имаща за цел сломи съпротивата й – блъскал я в областта на гърба, повалил я на земята, като изтръгнал със сила чантата й. 

С оглед високата степен на обществена опасност на престъпленията, извършени от непълнолетния И., и упоритата му престъпна воля,  по предложение на Софийска районна прокуратура на непълнолетния И. е наложена най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“ от Софийски районен съд.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама