ВСС оттегли дебата за свободно и законно избиране на членове от съдийската колегия

12:19, 13 юни 17 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВСС оттегли обсъждането на казус, свързан с осигуряване на свободно и законосъобразно провеждане на процедурата за избор на членовете от професионалната квота на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) трябваше да обсъди дали главният секретар на Върховния административен съд Александър Николов е изпращал имейл с името на съдия, който трябва да бъде подкрепен за член на съдебния съвет. Предложението беше на Калин Калпакчиев, член на ВСС.

"Не съм си позволявал да коментирам личността на кандидатите за членове на ВСС. Дали моето поведение е негативна кампания или не, аз смятам еднозначно, че не е", каза Калпакчиев преди точката да бъде оттеглена.

Мина изслушването на кандидатите, съдиите са достатъчни компетентни и могат да преценят кой кандидат да подкрепят, посочи Юлия Ковачева, член на ВСС. От своя страна Милка Итова, член на ВСС изтъкна, че нямало как един административен ръководител със списък да накара съдиите за кого да гласуват. „Те не са толкова глупави, възможно е този списък да е пуснат като провокация, за да се създаде чувството, че има някаква намеса от страна на административните ръководители“, смята тя.

В крайна сметка точката бе оттеглена и дебат по същество не се проведе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама