Пет бургаски училища са сред най-добрите в страната

10:56, 13 юни 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет бургаски училища са в класацията на Министерство на образованието за най-добрите в страната, на база резултатите от Националното външно оценяване след 4 и 7 клас, съобщиха от Общината.  

Кметът Димитър Николов се срещна с директорите на Начално базово училище "Михаил Лъкатник" - Веселина Въжарова, ОУ "Васил Априлов" - Марияна Стефанова и ОУ "Братя Миладинови" - Бочко Бочев, за да ги поздрави за високите резултати при оценяването след 4 клас, което ги нареди сред най-добрите в България.

Следващата седмица Николов ще се срещне и с директорите на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" и Първо частно основно училище. И двете училища са в топ 10 на класацията за най-добрите при външното оценяване след 7 клас.

"Искам да ви благодаря за професионализма и положените усилия. Звънят ми кметове от други общини, за да ме поздравяват с това, че от 20-те най-добри училища в България 5 са бургаски. И то не на база на субективни критерии, а на обективно оценяване на вашите ученици. Безспорно това е успех, повод за гордост и оценка за вашата работа и тази на колегите ви преподаватели", каза бургаският кмет на директорите на училищата.

Те бяха поздравени и от зам.- кмета по образование и култура Йорданка Ананиева.    

"И трите училища сме в списъка на иновативните, и трите сме базови училища на университетите. Това непрекъснато поддържане на нивото много ни помага, защото обучаваме бъдещите учители и това ни прави отговорни. Децата стават все по-добри, имаме активни настоятелства, работим много по проекти, студенти карат практика при нас и ние ги каним на работа, така сме в крак с новите тенденции. Спечелихме иновативни проекти и това ни вкарва в списъка на иновативните училища. Надяваме се на още по-високи резултати", заявиха на срещата директорите на трите бургаски училища. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама