Малина Едрева с наградата кавалер на Националния орден на изкуствата и литературата на Франция

10:25, 13 юни 17 / Култура 25 797 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет Малина Едрева бе удостоена с Националния орден на изкуствата и литературата на Франция. Наградата бе връчена днес от Н.Пр.Посланика на Франция в България - Ерик Льобедел в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова , похвалиха се от Столична община.
 
Снимки: Столична община
 
Наградата се връчва за ангажираността на г-жа Малина Едрева в двустранните отношения и проектите между Франция и България в областта на образованието и културата и конкретно за участието й в съвместни проекти между София и Париж. Сред съвместните дейности, които сближават работата с Франция са – на първо място политиките в управлението на средното образование за повишаване на квалификацията на български директори.
 
През последните години с Посолството на Франция установихме отношения на реално партньорство – откритост, чуваемост, споделени ресурси, иновативност – партньорство, което води до обогатяване на възможностите и участието в иновативни проекти на нашите съграждани, каза Малина Едрева. 
 
През последните 2-3 години в съвместната работа се открояват няколко проекти - развитие на независимия сектор, Академия за културни мениджъри; съвместната работа с Нант за изработване на концепция за Център за съвременно изкуство и участие в международния архитектурен конкурс „Топлоцентрала“, който се проведе наскоро. Малина Едрева благодари на Н.Пр. посланик Льобедел за наградата. По думите й културните линии са преместени в София, която се подготвя през следващата година да бъде повече от всякога европейска столица.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама