Д-р Баева: Има достатъчно места в детските ясли в Добрич

10:11, 13 юни 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За детските ясли в Добрич са кандидатствали 325 деца. Това че са класирани 275 не означава, че 50 деца са некласирани. Има само пет неприети деца, съобщи заместник кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

Тя обясни, че са класирани тези деца, чиито родители са заявили желание те да бъдат приети до края на октомври тази година. „Тези със заявен прием през ноември, декември, януари, дори март 2018 г. няма как да класираме сега и да заемат мястото на деца, които искат да посещават яслата от 1 септември“, обясни зам.-кметът.

Няма свободни места на това класиране в детска ясла №4 с двата й филиала и детска ясла №5. От неприетите на първо класиране пет деца едно е кандидатствало в детска ясла №5, а останалите са за детска ясла №4 с двата й филиала – в ДГ 26 и ДГ29.

До 20 юни ще се извършва записването на класираните деца. След това ще бъдат обявени свободните места.

Ежемесечно при наличие на свободни места и желаещи ще продължаваме да правим класиране. „Свободни места в яслите има. Мисля, че всички деца, които искат да посещават детска ясла в Добрич, ще намерят своето място“,  каза д-р Баева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама