Проф. Георги Близнашки: Прокуратурата не трябва да излиза от съдебната система

09:38, 13 юни 17 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Прокуратурата не трябва да излезе от съдебната система. Категорично „не““, това заяви в сутрешния блок на btv бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

Идеята, която е лансирал председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, според него е неочаквана и доста странна идея. Това са политически идеи, отбеляза ощеБлизнашки.

Прокуратурата не е безконтролна. И няма никакъв смисъл да се води този безумен разговор, категоричен бе професорът. Той смята, че връщането на прокуратурата в някакво самостоятелно положение ще предизвика огромни проблеми за България. Това щяло да означава връщане с 50 – 70 години назад. И затова не си давали сметка хората, които вкарват в обръщение подобни спекулации.

„Аз не препоръчвам на никого, било на министър-председателя или на президента да тръгва по този път, защото ще вкарат България в едно блато, от което излизане няма“, каза още проф. Близнашки. По думите му председателя на ВКС трябва да бъде санкциониран за тази абсурдна идея. И прогнозира, че накрая може да свърши с една процедура за импийчмънт.

Професорът смята, че в момента се води битка са власт. И се аргументира, че в момента тече изборът на членове за Висшия съдебен съвет.

Той бе категоричен, че партията на бившия правосъден министър Христо Иванов е била създадена, за да блокира работата на държавното обвинение. И тъй като тя се е провалила започват разни хрумвания и импровизации.

Близнашки определи това като бунтът на олигарсите. „И нашите политолози не могат още да го схванат“, обобщи Близнашки. В списъка той посочи имената на Сашо Дончев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама