Осъдени за изготвяне на фалшифи пари и прокуратурата в Пловдив обжалват присъда

07:00, 13 юни 17 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура и жалби на подсъдимите срещу присъда, с която Петър Павлов е осъден на две години и осем месеца лишаване от свобода. Той е признат за виновен в  това, че на 13.05.2011 г. в гр. Пловдив и в гр. Първомай, е пазил предмети, материали и елементи за защита на паричните знаци за банкноти с номинал 500 евро, за които е знаел, че са предназначени за подправка на парични знаци - неистински банкноти от 500 евро.

Със същата присъда Румен Николов е осъден на четири години лишаване от свобода, като е признат за виновен в това, че в периода 28.04.2011 г. - 02.05.2011 г. в гр. Пловдив и в гр. София, при условията на продължавано престъпление, е прокарал в обращение на служители под прикритие подправени парични знаци, като е знаел, че са подправени .  Румен Николов е признат за виновен и в това, че на 13.05.2011 г. в гр. Пловдив, е държал подправени парични знаци в големи количества. Със същата присъда Георги Георгиев е признат за невинен в това, че през периода месец март 2011 г. – 13.05.2011 г. в гр. Пловдив и в гр. Първомай, обл. Пловдив, се е сдружил с Румен Николов и Петър Павлов Павлов, с  цел  разпространяване на подправени парични знаци.

Престъпната групата беше задържана при зрелищната полицейска операция "Еврото". При ареста на 13 май 2015 г. в Пловдив у Румен Николов са били открити 404 бр. фалшиви банкноти с номинал от 500 евро. В периода от 28 април до 2 май 2011 г. в Пловдив и София при условията на продължаващо престъпление той е прокарал в обращение на служители под прикритие подправени парични знаци, за които е знаел, че са подправени, пише в обвинителния акт. Фалшивите пари са били изготвяни от Петър Петров в Първомай. При задържането на групата е било установено, че тя укрива предмети, материали, оръдия, за които се е знаело, че са предназначени за подправка на банкноти от 500 евро. Според обвинението у Петров е била намерена флашка с файлове на различни елементи от купюрите за фалшифициране.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама