Немски пожарникари-доброволци гостуваха в Казанлък

14:14, 31 май 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делегация от германската провинция Хесен гостува в Казанлък за обмяна на опит с доброволното формирование към Общината.

Посещението е с цел споделяне на добри практики свързани с пожарната безопасност, защитата на населението и обучението в тази област.

„Имаме щастието да живеем в много красива долина, с много култура и история от траките, но най-ценното тук са хората“, сподели кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя бе категорична, че всички местни успехи са дело на качествените хора тук и похвали високото ниво на казанлъшките пожарникари. По време на разговорите бе изразен силен взаимен интерес за визита на доброволци от местния отряд при техни колеги от провинция Хесен.

Пред сградата на Пожарната в Града на розите, Инго Ланкау,  почетен консул на Република България в Германия, Харалд Ушек, ръководител на отдел „Пожарна безопасност, защита от катастрофи и мобилизационна готовност“ и Ервин Бауман, директор на пожарното училище в град Касел бяха посрещнати от комисар Стоян Колев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Стара Загора, Анчо Шишков – началник на районната служба доброволци.

Гостите от Германия имаха възможност да се запознаят с казанлъшки доброволци, да разговарят с пожарникарите, да разгледат тяхната екипировка и наличната техническа база и да наблюдават демонстрации на пожароприложния спорт.

Българското партньорство с Хесен е интензивно като експертизи, обучение и повишаване на квалификацията на служителите и обучители и е по линия на подписаната през 2009 г. съвместна декларация за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи на България и Министерството на вътрешните работи и спорта на германската провинция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама