Приеха стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Търговище

14:10, 31 май 17 25 648 Шрифт:
Автор:

Днес Областния съвет за развитие на Търговище,  чийто председател е Областният управител  Митко Стайков прие първата си Стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците 2017-2018година.

Тя е изготвена съгласно Закона за предучилищното и училищното образование от Регионалното управление на образованието и работна група към Областния управител.

Стратегията, която бе представена от началника на образователния инспекторат Стефан Станчев, има за цел да гарантира равен достъп до качествено образование и приобщаване на всяко дете и на всеки ученик, съобразно с т.н. „приобщаващо образование“.
 

Сред мерките, които са очертани в Стратегията са оценяване на индивидуалните потребности на децата и учениците, прилагане в образователните институции на методи и подходи за ефективна работа с децата и учениците с обучителни трудности, адекватна и ефективна реакция при тежки нарушения на дисциплината и прояви на агресия и тормоз от и спрямо деца и ученици, както и осигуряване на възможности за разнообразна личностна изява на всички деца и ученици.

В двегодишния период на първата Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците трябва да се осигурят ключовите фактори и ресурси за успешен старт на обща и допълнителна подкрепа за личностно развитие, информираха от пресцентъра на областната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама