Тръст "Синя България" иска гласуване на смяна на Спас Русев

12:44, 31 май 17 / Спорт 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тръст "Синя България" ще свика извънредно Общо събрание на акционерите на Левски, на което да бъде гласувана смяна на Спас Русев като член на Надзорния съвет на клуба "заради липсата на контрол върху управлението", обявиха от Тръста днес, цитирани от БГНЕС.

Това ще се случи, ако мажоритарният собственик на клуба не се срещне с организацията на привържениците в рамките на настоящия спортно-технически сезон, уточняват от фенската организация.

"Управителният съвет на Тръст „Синя България” взе решение за свикване на Общо събрание на Левски в качеството си на миноритарен акционер. Това ще се случи, ако мажоритарният собственик Спас Русев не се срещне с организацията на привържениците в рамките на настоящия спортно-технически сезон. На срещата, на която г-н Русев беше поканен от тръста и за която бе потърсено съдействие от изпълнителния директор на клуба Красимир Иванов, ще се обсъдят въпроси, свързани с управлението на клуба, финансовата му стабилност и стратегията за развитие на представителния отбор", се казва в съобщението на Тръста.

"Дневният ред на Общото събрание на ПФК Левски АД ще бъде обявен допълнително, но той ще включва гласуване за смяна на г-н Спас Русев като член на Надзорния съвет на клуба заради липсата на контрол върху управлението, както и стартиране на процедура за превръщането на ПФК Левски АД в публично акционерно дружество. На Общото събрание, висш орган на управление на дружеството, акционерите ще се запознаят със стратегията на спортния директор г-н Даниел Боримиров за развитието на клуба като резултати, етапи и цели в отделна точка от дневния ред".

"Управителният съвет на Тръст „Синя България” взе решение да изпрати официално писмо с въпроси, свързани с финансовото състояние и управление на клуба до изпълнителния директор г-н Красимир Иванов, в което очаква конкретни отговори съгласно закона и в качеството си на миноритарен акционер", допълват от Тръст "Синя България". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама