Детският фолклорен ансамбъл „Калинка Вълчева“ в Тервел представи годишна продукция

12:35, 31 май 17 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Годишният концерт на детския фолклорен ансамбъл „Калинка Вълчева“ в Тервел насити с празничност добруджанския град. Множество от граждани и деца се отправиха към градския стадион, за да бъдат зрители или участници в годишния концерт на детския фолклорен ансамбъл, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Концертът бе на стадиона, защото ансамбълът има стотици участници, а те, от своя страна – стотици почитатели, които не могат да се съберат в залата на читалището. Всяка година малки, големи и още по-големи момичета и момчета се превръщат в звезди на сцената в Тервел. Сменят костюм след костюм, играят танц, след танц. С ентусиазъм и с професионализъм  на истински майстори на танца. По традиция на годишния си концерт ансамбълът представя новости – нови танци, нови костюми, гости-участници. Зрителите видяха нови шопски танц, северняшки танц, добруджанска сюита. Представен бе и блок от  фолклор на народите – групата на бебетата изигра чаровен румънски танц, а по-големите танцьори показаха умения в гръцки танц, руски честушки и руски цигански танц. За новите танци имаше и нови костюми. Впечатляващо бе участието на танцьорите от танцов клуб „Добруджанци“, част от които са родители на  децата от ансамбъла.

Акцент от събитието бе „Огнено шоу“, представено от близначките Гергана и Нели Томови  - танцьорки от клуб „Добруджанци“. Дебют на концерта имаше 6-годишният гайдар Никола Николаев. В годишния концерт на ансамбъла участваха трима абитуриенти – Живко Пенчев, Нягол и Мила.

Танцовото шоу на ансамбъла завърши с фойерверки  и заслужени бурни аплодисменти – за децата и възрастните, които играха с майсторство и от сърце, за ръководителите, чиито ум, умения, труд  и търпение доведоха до този прекрасен концерт – Нели Денева - главен художествен ръководител, и нейните помощници – Елена Енчева и Иван Любенов.

Сезонът за децата от ансамбъла обаче не свършва с годишния концерт. От втори до седми юни те ще бъдат част от фолклорен фестивал в Кранево. Събитието има характер на обучителен лагер за деца-танцьори и се провежда с участието на хореографи и танцьори от цялата страна. Специално участие в него има екипът на ансамбъл „Българе“. Групата от Тервел е от 60 души – деца, музиканти и хореографи. Финансирането на престоя в лагера е от Община Тервел.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама