Правителството отпуска 800 000 лв. за реставрацията на Голямата базилика в Плиска

11:04, 31 май 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството ще отпусне 800 000 лв. за реставрацията на Голямата базилика в Плиска, предаде БГНЕС.

Днешното заседание на Министерски съвет започна с благодарност от страна на ловчанския митрополит Гавриил към премиера Бойко Борисов и правителството. Той бе признателен за построяването на новия катедрален храм в Ловеч. „Сърдечно благодарим на Бойко Борисов за голямата му помощ, която ни оказа през годините. 500 хил. лв. ни е дал като министър-председател и 600 хил. лв. от касата на партия ГЕРБ. Господ да ви дава здраве г-н министър-председател, да ви дава сили да може да извършите много полезни дела за България и България да ви помни. България има нужда в момента от един истински, честен, силен ръководител, защото в обстановката е сложна, проблемите пред България са трудни“, каза митрополит Гавриил.

„Вярваме, че с Божията помощ ще взимате правилните решения. Църквата винаги в своите молитви споменава властите, особено с усърдие се молим за тези, които обичат църквата. Пожелавам на цялото правителство Божието благословение да ви съпътства, Господ да ви дава мъдрост и разум да взимате най-правилни решения. Знаем го от опит - много пъти, когато човек не знае как да постъпи и се моли изведнъж му идва блестящо решение на проблема“, подчерта митрополитът.

Той връчи грамота на премиера за помощта за построяването на новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в град Ловеч.

От своя страна премиерът Бойко Борисов заяви, че е хубаво, че Ловеч има катедрала. „В точка 7 б. в Проект на постановление за одобряване на допълни разходи за 2017 г. нови 800 хил. лв. за базиликата в Плиска, за да продължи реставрацията на тази църква“, каза премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама